Konseptten Tüketiciye Ürün Tasarımcısının İnsanların Sevdiği Ürünleri Yaratma Rehberi

Ben. ii. Ürün tasarımının önemi iii. Ürün tasarımının değişik aşamaları iv. Ürün tasarımının temel ilkeleri v. Ürün tasarımının değişik türleri vi. Ürün tasarımında kullanılan araçlar ve teknikler vii. Ürün tasarımının zorlukları viii. Ürün tasarımının yararları ix. Ürün tasarımının geleceği x. Sorular ve Cevaplar Antet Özellikler Ürün tasarımı İşlevsel ve cazibeli mamüller yaratır Kullanıcı deneyimini dikkate alır Ürün geliştirmenin öteki yönleriyle bütünleşir Ürün geliştirme Fikirleri ürünlere dönüştürür Ürün geliştirme dönemini yönetir Mamüllerin alan kişi gereksinimlerini karşılamasını sağlar Kullanıcı deneyimi Mamüllerin kullanımının basit olmasını sağlar Kullanıcının gereksinimlerini dikkate alır Kullanması eğlenceli mamüller yaratır Endüstriyel tasavvur Güzel duyu açıdan hoş mamüller yaratır Ürünün işlevini dikkate alır Dayanıklı ve uzun ömürlü mamüller yaratır Tasavvur düşüncesi Tasarıma insan odaklı bir yaklaşım İşbirliği ve yinelemeyi vurgular Yenilikçi ve çığır açıcı mamüller yaratır Ürün tasarımı, kullananların gereksinimlerini karşılayan mamüller yaratma sürecidir. Düşünce oluşturma ve araştırmadan prototipleme ve kontrol etmeye kadar muhtelif faaliyetleri ihtiva eder. Ürün tasarımcıları, mamüllerin […]

Konseptten Tüketiciye Ürün Tasarımcısının İnsanların Sevdiği Ürünleri Yaratma Rehberi

Konseptten Tüketiciye: Ürün Tasarımcısının El Kitabı

Ben.

ii. Ürün tasarımının önemi

iii. Ürün tasarımının değişik aşamaları

iv. Ürün tasarımının temel ilkeleri

v. Ürün tasarımının değişik türleri

vi. Ürün tasarımında kullanılan araçlar ve teknikler

vii. Ürün tasarımının zorlukları

viii. Ürün tasarımının yararları

ix. Ürün tasarımının geleceği

x. Sorular ve Cevaplar

Antet Özellikler
Ürün tasarımı
  • İşlevsel ve cazibeli mamüller yaratır
  • Kullanıcı deneyimini dikkate alır
  • Ürün geliştirmenin öteki yönleriyle bütünleşir
Ürün geliştirme
  • Fikirleri ürünlere dönüştürür
  • Ürün geliştirme dönemini yönetir
  • Mamüllerin alan kişi gereksinimlerini karşılamasını sağlar
Kullanıcı deneyimi
  • Mamüllerin kullanımının basit olmasını sağlar
  • Kullanıcının gereksinimlerini dikkate alır
  • Kullanması eğlenceli mamüller yaratır
Endüstriyel tasavvur
  • Güzel duyu açıdan hoş mamüller yaratır
  • Ürünün işlevini dikkate alır
  • Dayanıklı ve uzun ömürlü mamüller yaratır
Tasavvur düşüncesi
  • Tasarıma insan odaklı bir yaklaşım
  • İşbirliği ve yinelemeyi vurgular
  • Yenilikçi ve çığır açıcı mamüller yaratır

Konseptten Tüketiciye: Ürün Tasarımcısının El Kitabı

Ürün tasarımı, kullananların gereksinimlerini karşılayan mamüller yaratma sürecidir. Düşünce oluşturma ve araştırmadan prototipleme ve kontrol etmeye kadar muhtelif faaliyetleri ihtiva eder.

Ürün tasarımcıları, mamüllerin iyi tasarlanmasını, iyi yapılmasını ve tüketiciler tarafınca iyi karşılanmasını sağlamak için mühendisler, pazarlamacılar ve öteki paydaşlarla yakın bir halde çalışırlar.

Ürün tasarımı, ürün geliştirme döneminin mühim bir parçasıdır ve bir ürünün başarısı üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir.

3. Ürün tasarımının değişik aşamaları

Ürün tasavvur periyodu, her biri başarı göstermiş bir ürünün geliştirilmesi için vazgeçilmez olan birçok değişik aşamaya ayrılabilir.

  • Sıradüzen 1: Inceleme ve düşünce oluşturma

    Ürün tasavvur döneminin ilk aşaması inceleme yapmak ve düşünce üretmektir. Bu, hedef müşterinin gereksinimlerini ve rekabet ortamını tahmin etmek anlama gelir. Ek olarak, beyin fırtınası yapmayı ve ürün için değişik konseptler geliştirmeyi de ihtiva eder.

  • Sıradüzen 2: Prototipleme

    Bir konsept geliştirildikten sonrasında, konsepti kontrol etmek ve geri bildirim toplamak için bir prototip kurmak önemlidir. Bu, fizyolojik bir prototip kurmak yahut dijital bir maket kurmak şeklinde muhtelif yöntemlerle yapılabilir.

  • Sıradüzen 3: Tasavvur geliştirme

    Prototipten gelen geri bildirimlere dayanarak, ürünün tasarımı daha da geliştirilebilir. Bu, malzemeler, renkler ve özellikler şeklinde ürünün ayrıntılarının iyileştirilmesini ihtiva eder.

  • Sıradüzen 4: Kontrol etme

    Bir ürün piyasaya sürülmeden ilkin, hedef müşterinin gereksinimlerini karşıladığından güvenli olmak için kontrol edilmesi önemlidir. Bu, kullanılabilirlik testi, performans testi ve emniyet testi şeklinde muhtelif yöntemlerle yapılabilir.

  • Sıradüzen 5: Üretim

    Bir ürün kontrol edilip onaylandıktan sonrasında üretime alınabilir. Bu, ürünün üretilmesi ve müşterilere satılmaya hazır hale getirilmesi anlama gelir.

  • Sıradüzen 6: Marketing ve satış

    Ürün tasavvur döneminin son aşaması ürünü pazarlamak ve satmaktır. Bu, bir marketing planı kurmayı, satış kanalları geliştirmeyi ve ürünü potansiyel müşterilerin önüne çıkarmayı ihtiva eder.

İlginizi Çekebilir:  Web Tasarım Harikaları Fikirleri Sanal Gerçekliklere Nasıl Dönüştürebiliriz

Ürün tasavvur periyodu yinelemeli bir süreçtir ve elastik olmak ve gerektiğinde değişim oluşturmaya hevesli olmak önemlidir. Bu aşamaları takip ederek başarı göstermiş bir ürün geliştirme şansınızı artırabilirsiniz.

ii. Ürün tasarımının önemi

Ürün tasarımı, hem işlevsel bununla beraber cazibeli mamüller yaratmak için eğer olmazsa olmazdır. İyi tasarlanmış bir ürün kullanıcılarının gereksinimlerini karşılayacak, kullanması basit olacak ve güzel duyu açıdan hoş olacaktır.

Ürün tasarımı da bir ürünün başarısında dirimsel bir rol oynar. Fena tasarlanmış bir ürünün pazarda başarısız olma olasılığı daha yüksektir, iyi tasarlanmış bir ürünün ise başarı göstermiş olma olasılığı daha yüksektir.

Günümüzün rekabetçi pazarında, iyi tasarlanmış bir ürüne haiz olmak her zamankinden daha önemlidir. Tüketiciler her zamankinden daha seçicidir ve gereksinimlerini ve beklentilerini karşılayan mamüller aramaktadırlar.

Ürün tasarımcıları, tüketicilerin gereksinimlerini karşılayan mamüller yaratmada tehlikeli sonuç bir rol oynarlar. Becerilerini ve uzmanlıklarını hem işlevsel bununla beraber cazibeli mamüller yaratmak için kullanırlar.

Ürün tasarımının önemini anladığınızda, pazarda başarı göstermiş olma olasılığı daha yüksek mamüller yaratabilirsiniz.

Konseptten Tüketiciye: Ürün Tasarımcısının El Kitabı

5. Ürün tasarımının değişik türleri

Birçok değişik ürün tasarımı türü vardır ve her birinin kendine has zorlukları ve fırsatları vardır. En yaygın ürün tasarımı türlerinden bazıları şunlardır:

  • Endüstriyel tasavvur
  • Kullanıcı deneyimi tasarımı
  • Hizmet tasarımı
  • Grafik tasavvur
  • Moda tasarımı
  • İç mekan tasarımı
  • Mimarlık tasarımı

Her ürün tasarımı türü değişik kabiliyet ve data gerektirir ve her tür hakkındaki data edinmenin en iyi yolu, o alanda deneyimli tasarımcıların çalışmalarını incelemektir.

Değişik ürün tasarımı türleri hakkındaki daha çok data için lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın:

Ürün tasarımının geleceği

Ürün tasarımının geleceği parlak. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe, ürünleri tasarlama biçimlerimiz de gelişecek. İnternete bağlı daha çok ürün, sürdürülebilir malzemelerden yapılma daha çok ürün ve muhtelif şekillerde kullanılmak suretiyle tasarlanmış daha çok ürün görmeyi bekleyebiliriz.

Ürün tasarımının geleceğini şekillendirmesi olası birtakım hususi trendler şunlardır:

  • Suni zekanın (YZ) yükselişi, mamüllerin daha parlak zeka ve hassas hale gelmesini sağlayacak.
  • Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) büyümesi, ürünleri birbirine ve buluta bağlayarak veri toplama ve analizi için yeni fırsatlar yaratacak.
  • Sürdürülebilir ürünlere yönelik artan istek, malzemelerde ve üretim süreçlerinde inovasyonu teşvik edecektir.
  • Daha kişiselleştirilmiş ürünlere duyulan gereksinim, yeni tasavvur araçlarının ve tekniklerinin geliştirilmesine yol açacaktır.

Bunlar, ürün tasarımının geleceğini şekillendirmesi olası trendlerden bir tek birkaçı. Dünya değiştikçe, ürünleri tasarlama şeklimiz de değişecek. Geleceğin ürünleri her zamankinden daha parlak zeka, daha bağlantılı, daha sürdürülebilir ve daha kişiselleştirilmiş olacak.

Konseptten Tüketiciye: Ürün Tasarımcısının El Kitabı

vii. Ürün tasarımının zorlukları

Ürün tasarımcılarının karşılaşmış olduğu bir takım güçlük vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

İşlevsellik ve estetiği dengeleme ihtiyacı. Ürün tasarımcılarının hem işlevsel bununla beraber tüketicilere hitap eden mamüller yaratması icap eder. Bu, sağlanması zor bir balans olabilir zira genellikle en işlevsel tasarımlar en güzel duyu açıdan hoş olanlar değildir ve bunun tersi de geçerlidir.
Muhtelif kullanıcı yelpazesinin gereksinimlerini karşılama ihtiyacı. Ürün tasarımcılarının, değişik yaş, gövde ve kabiliyetlere haiz kişiler de dahil olmak suretiyle oldukca muhtelif kullananların gereksinimlerini karşılayan mamüller yaratması icap eder. Bu bir güçlük olabilir, zira hem işlevsel bununla beraber hepimiz tarafınca erişilebilir bir ürün yaratmak çoğu zaman zor olsa gerek.
Rekabetin önünde kalma ihtiyacı. Ürün tasavvur sektörü devamlı olarak gelişmektedir ve ürün tasarımcılarının yenilikçi ve benzersiz mamüller yaratmak için rekabetin önünde kalmaları icap eder. Bu, tasarımcıların devamlı olarak yeni trendleri ve teknolojileri araştırmasını gerektirdiği için zorlayıcı olabilir.
Üretim maliyetini idare etme ihtiyacı. Ürün tasarımcılarının hem işlevsel bununla beraber müsait fiyatlı mamüller yaratması icap eder. Bu bir güçlük olabilir, zira tasarımcıların çoğu zaman kaliteyi feda etmeden maliyetleri düşürmenin yollarını bulmasını gerektirir.

İlginizi Çekebilir:  Eleştiri Rezonansı Tasarımlarınızı Nasıl Öne Çıkarırsınız

Konseptten Tüketiciye: Ürün Tasarımcısının El Kitabı

Ürün tasarımının yararları

Ürün tasarımının işletmeler için pek oldukca faydası olabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Satın alan memnuniyetinin artması
  • Artan satışlar
  • Azaltılmış maliyetler
  • Geliştirilmiş marka imajı
  • Gelişmiş rekabet pozitif yanları

İyi tasarlanmış mamüller yaratarak işletmeler alan kişi memnuniyetini artırabilir ve satışlarını yükseltebilirler. İyi tasarlanmış mamüllerin müşterilerin gereksinimlerini karşılama olasılığı daha yüksektir ve ek olarak kullanılma ve beğenilme olasılıkları da daha yüksektir. Bu, işletmeler için satışların ve karların artmasına yol açabilir.

Ürün tasarımı ek olarak işletmelerin maliyetleri düşürmesine destek olabilir. İyi tasarlanmış mamüller çoğu zaman fena tasarlanmış ürünlerden daha bereketli ve etkilidir. Bu, araç-gereç, işçilik ve öteki maliyetlerde tasarrufa yol açabilir.

Ürün tasarımı, işletmelerin marka imajlarını geliştirmelerine de destek olabilir. İyi tasarlanmış mamüller müşteriler üstünde pozitif yönde bir izlenim bırakabilir ve kuvvetli bir marka kimliği yapmaya destek olabilir. Bu, artan alan kişi sadakatine ve tekrarlanan işe yol açabilir.

En son, ürün tasarımı işletmelerin rekabet pozitif yanları elde etmesine destek olabilir. İyi tasarlanmış mamüller işletmeleri rakiplerinden ayırabilir ve yeni müşteriler çekmelerine destek olabilir. Bu, artan pazar payına ve karlara yol açabilir.

Ürün tasarımının geleceği

Ürün tasarımının geleceği parlak. Teknoloji ilerledikçe, ürün tasarımcılarının yenilikçi ve devrim yaratan mamüller yaratmaları için yeni fırsatlar ortaya çıkıyor. Ürün tasarımının geleceğini şekillendiren trendlerden bazıları şunlardır:

  • Suni zekanın (YZ) yükselişi, mamüllerin daha parlak zeka ve etkileşimli olmasını olası kılıyor.
  • Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) büyümesi, mamüllerin birbirleriyle ve çevrelerindeki dünyayla irtibat kurması için yeni fırsatlar yaratıyor.
  • Sürdürülebilirliğe olan talebin artması, ürün tasarımcılarını daha etraf dostu mamüller yaratmaya yöneltiyor.
  • Paylaşım ekonomisinin yükselişi, mamüllerin kullanım ve sahiplenme biçimini değiştiriyor.

Bu trendler, ürün tasarımının geleceğinin evrimleştiği yollardan bir tek birkaçıdır. Teknoloji değişmeye devam ettikçe, ürünleri tasarlama biçimlerimiz de değişecektir. Ürün tasarımının geleceği parlaktır ve ürün tasarımcısı olmak için coşku verici bir zamandır.

S: Ürün tasarımı nelerdir?
A: Ürün tasarımı, kullanıcılarının gereksinimlerini karşılayan bir ürün yaratma sürecidir. Inceleme ve geliştirmeden prototipleme ve kontrol etmeye kadar muhtelif faaliyetleri ihtiva eder.

S: Ürün tasarımı niçin önemlidir?
A: Ürün tasarımı önemlidir zira bir ürünün başarısını etkileyebilir. İyi tasarlanmış bir ürün satışları artırabilir, alan kişi memnuniyetini iyileştirebilir ve maliyetleri düşürebilir.

S: Ürün tasarımının değişik aşamaları nedir?
A: Ürün tasarımının değişik aşamaları şunlardır:

Inceleme ve geliştirme: Bu sıradüzen, kullananların gereksinimleri hakkındaki data toplanmasını ve ürün için bir konsept geliştirilmesini ihtiva eder.
Prototipleme: Bu sıradüzen, ürünün işlevselliğini ve estetiğini kontrol etmek için fizyolojik bir modelinin oluşturulmasını ihtiva eder.
Kontrol: Bu sıradüzen, ürünün kullananların gereksinimlerini karşıladığından güvenli olmak için kontrol edilmesini ihtiva eder.
Üretim: Bu sıradüzen, ürünün büyük miktarlarda üretilmesini ihtiva eder.

İlginizi Çekebilir:  Tasarım Mavericks Yaratıcı Sanatlar Eğitiminin Öncüleri

S: Ürün tasarımının temel prensipleri nedir?
A: Ürün tasarımının temel prensipleri şunlardır:

Kullanılabilirlik: Ürünün kullanması basit ve anlaşılır olmalıdır.
Erişilebilirlik: Ürün engelli bireylerin erişimine müsait olmalıdır.
Dayanıklılık: Ürün dayanıklı ve uzun ömürlü olmalıdır.
Müsait Fiyatlılık: Ürünün hedef kitle için müsait fiyatlı olması icap eder.

S: Ürün tasarımının değişik türleri nedir?
A: Ürün tasarımının değişik türleri şunlardır:

Endüstriyel tasavvur: Bu tür ürün tasarımı, mamüllerin estetiğine ve işlevselliğine odaklanır.
Kullanıcı deneyimi tasarımı: Bu tür ürün tasarımı, kullanıcının ürünü kullanma deneyimine odaklanır.
Hizmet tasarımı: Bu tür ürün tasarımı, esenlik yahut bankacılık şeklinde hizmetlerin tasarımına odaklanır.

S: Ürün tasarımında kullanılan araçlar ve teknikler nedir?
A: Ürün tasarımında kullanılan araçlar ve teknikler şunlardır:

Bilgisayar destekli tasavvur (CAD) yazılımı: CAD yazılımı, mamüllerin 3 boyutlu modellerini kurmak için kullanılır.
Prototipleme araçları: Prototipleme araçları, mamüllerin fizyolojik modellerini kurmak için kullanılır.
Kontrol araçları: Kontrol araçları, mamüllerin işlevselliğini ve estetiğini kontrol etmek için kullanılır.

S: Ürün tasarımının zorlukları nedir?
A: Ürün tasarımının zorlukları şunlardır:

Kullananların gereksinimlerini karşılamak: Bütün kullananların gereksinimlerini karşılayan bir ürün yaratmak zor olabilir.
Rekabette önde kalmak: Rekabet devamlı gelişiyor, bu yüzden eğrinin önünde kalmak zor olabilir.
Maliyetleri tedvir etmek: Bütçeyi aşmadan kullananların gereksinimlerini karşılayan bir ürün yaratmak zor olabilir.

S: Ürün tasarımının yararları nedir?
A: Ürün tasarımının yararları şunlardır:

Satış artışı: İyi tasarlanmış bir ürün satışları artırabilir.
Satın alan memnuniyetinin artması: İyi tasarlanmış bir ürün alan kişi memnuniyetini artırabilir.
Azaltılmış maliyetler: İyi tasarlanmış bir ürün maliyetleri azaltabilir.

S: Ürün tasarımının geleceği nelerdir?
A: Ürün tasarımının geleceği parlak. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe, ürün tasarımcıları yenilikçi ve devrim yaratan mamüller yaratmak için yeni fırsatlara haiz olacaklar.

Bartu Özdemir, teknoloji ve dijital yenilikler konusundaki derin ilgisiyle tanınan bir girişimcidir. ftude.com'u kurarak, teknoloji dünyasındaki en son gelişmeleri ve trendleri paylaşmayı hedeflemektedir; bu sayede okuyucularına değerli bilgiler sunmayı amaçlamaktadır. Bartu'nun teknolojiye olan tutkusu, onun sektördeki yenilikleri takip etmesini ve okuyucularına en güncel bilgileri sağlamasını mümkün kılmaktadır.

  • Toplam 147 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Konseptten Tıklamaya Bir 3D Modelleyicinin Tasarım Yolculuğu

Modelleme 2 saat önce

İçindekiler2. Değişik 3D modelleme yazılımı türleri3. 3D modellemenin temelleri4. Yeni başlayanlar için 3D modelleme5. Profesyoneller için 3D modelleme6. 3D modellemenin uygulamaları7. 3D Modelleme İşleri3D modellemenin geleceği9. 3D modelleme hakkındaki SSS3D modelleme hakkındaki SSS 3D modelleme, bir nesnenin ya da sahnenin 3d dijital bir temsilini oluşturma sürecidir. Mimarlık, mühendislik, üretim ve eğlence dahil olmak suretiyle muhtelif endüstrilerde kullanılır. 3D modelleme, görselleştirme, simülasyon ya da hatta baskı için kullanılabilen nesnelerin realist modellerini kurmak için kullanılabilir. Ek olarak nesnelerin soyut ya da sanatla alakalı temsillerini kurmak için de kullanılabilir. 3D modelleme periyodu birkaç temel adıma ayrılabilir: Konsept geliştirme Modelleme İşleme Dokulandırma Animasyon Bu yazıda, bu adımların her birine daha yakından bakacağız ve bir 3B modelleyicinin konseptten tıklamaya kadar olan yolculuğunu inceleyeceğiz. ## Konsept Geliştirme 3D modelleme döneminin ilk adımı konsept geliştirmedir. Sanatçı ya da tasarımcının model için düşünce bulmuş olduğu yer burasıdır. Bir taslak ya da çizimle başlayabilirler ya da yaratmak istedikleri şeyin […]

Kumaş Füzyonu Moda ve İç Tasarımda Malzemeleri Birleştirme Sanatı

Modelleme 1 hafta önce

İçindekilerII. Kumaş Füzyonunun YararlarıIII. Kumaş Füzyon ÇeşitleriIV. Kumaş Füzyonu Iyi mi YapılırV. Kumaş Füzyon ProjeleriVI. Kumaş Füzyon Araçları ve MalzemeleriVII. Kumaş Füzyon Emniyet İpuçlarıKumaş Füzyonu Sual ve YanıtKumaş füzyonu nelerdir?Kumaş füzyonunun yararları nedir?Kumaş füzyonunun değişik türleri nedir?Kumaş tevhit iyi mi yapılır?Kumaş füzyonunda emniyet ipuçları nedir?Kumaş kaynaştırma işlemi esnasında insanların meydana getirdiği yaygın yanlışlar nedir?Başarıya ulaşmış kumaş füzyonu için ipuçları nedir?IX. Kumaş Füzyonuna II. Kumaş Füzyonunun Yararları III. Kumaş Füzyon Çeşitleri IV. Kumaş Füzyonu Iyi mi Yapılır V. Kumaş Füzyon Projeleri VI. Kumaş Füzyon Araçları ve Malzemeleri VII. Kumaş Füzyon Emniyet İpuçları VIII. Kumaş Füzyonu Sual ve Yanıt IX. X. Kaynaklar Hususiyet Tarif Kumaş Füzyonu Değişik kumaşları bir araya getirerek yeni ve benzersiz tasarımlar yaratma sanatı. Modern Moda Modadaki son trendler, sıklıkla yürekli renkler, desenler ve dokular yer alıyor. İç Tasavvur Güzel ve işlevsel mekanlar yaratma sanatı, çoğu zaman ısı ve doku katmak için kumaş kullanılır. Sanat Yaratıcılığın görsel medya vesilesiyle […]

Kullanıcı Merkezli Bir Meta Evrende Seçimleri Şekillendiren Sürükleyici Portföy Etkileşimleri

Modelleme 2 ay önce

İçindekilerII. Kullanıcı Odaklı TasavvurIII. Etkileşimli PortföyIII. Etkileşimli PortföyV. Kapsamlı Portföylerin Yararları6. Sual & YanıtVII. Sürükleyici Portföyler Kurmak İçin AraçlarSürükleyici Portföylere ÖrneklerIX. I. Sürükleyici Portföy Etkileşimleri II. Kullanıcı Odaklı Tasavvur III. Etkileşimli Portföy IV. Portföy Tasarımı V. Kapsamlı Portföylerin Yararları VI. Sürükleyici Bir Portföy Iyi mi Oluşturulur VII. Sürükleyici Portföyler Kurmak İçin Araçlar VIII. Sürükleyici Portföylere Örnekler IX. Standart Sorulan Sorular Sürükleyici Portföy Etkileşimleri Kullanıcı Odaklı Tasavvur – Kullanıcıları meşgul eden ve portföyü keşfetmeye teşvik eden etkileşimli öğeler.– Her kullanıcı için deneyimi kişiselleştirmek amacıyla verilerin kullanması. – Her kullanıcının bireysel gereksinimlerine nazaran tasarlanmıştır.– Kullanıcılara deneyimleri üstünde denetim ve iyelik duygusu sağlar. Seçim Mimarisi Informasyon Görselleştirme – Kullananların karar almalarına destek olmak için görsel ipuçlarının ve metaforların kullanılması.– Detayları anlaşılması ve hazmedilmesi rahat bir halde sunar. – Kullananların karmaşa veri kümelerini anlamalarına destek olmak için görsel gösterimler kullanır.– Kullananların aradıkları bilgiye kolayca ulaşmasını sağlar. Etkileşim Tasarımı Özellikler – Değişik cihazlara ve monitör […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele